کیسیر (سالاد بلغور ترکی با گوجه فرنگی)
- ۲ فنجان بلغور ریز (ترکی یا نیم پز)
- ۱ دسته پیازچه ریز خرد شده
- ۱/۲ دسته جعفری ریز خرد شده
- ۱/۲ دسته شوید تازه ریز خرد شده
- ۲-۳ عدد فلفل سبز ورقه شده (اختیاری)
- ۲ ق چ نعناع خشک
- ۲ ق غ رب گوجه فرنگی
- ۲سس فلفل قرمز (بسته به ذائقه)
- ۱ ق چ نمک
- ۱ ق چ فلفل سیاه
- ۱ ق چ فلفل قرمز
- ۱ ق چ پاپریکا
- ۱/۲ فنجان روغن زیتون
- آب یک عدد لیمو
- کاهو
- یک عدد خیار(اختیاری)
- یک عددگوجه فرنگی(اختیاری)

کیسیر یک نوع سالاد بلغور شبیه به سالاد تبوله Tabbouleh لبنانیه با این تفاوت که درنوع ترکی بلغور با رب و سس گوجه فرنگی و سس فلفل قرمز تند و قرمز رنگ میشه.در ترکیه نوع خاصی بلغور برای این سالاد استفاده میشه که در واقع نیمه پخته است.
ما میتونیم برای این سالاد بلغور ریز گندم و رو یک ساعت در آب جوش با در بسته خیس کنیم .و اگر بعد از این مدت هنوز بلغورها سفت به نظر برسه کمی روی حرارت بپزیم
البته در هر صورت نباید بلغورها خیلی له بشه.


دو روش برای این سالاد دیدم یکی اینکه پیاز ها رو خرد کرده در کمی روغن تفت بدیم بعد رب گوجه رو اضافه کنیم و کمی تفت بدیم.
اینکار برای اینه که بوی خامی رب گرفته بشه.



ولی در اکثر دستورها سالاد بدون پختن و با مخلوط کردن تمام مواد درست میشه.
من روش خام رو ترجیح میدم ولی شاید بهتر باشه به جای رب از سس گوجه فرنگی استفاده کنیم.
فکر کنم برای اینکه بلغور خوب قرمز بشه اگه بلغور رو میپزیم رب یا سس رو موقع پختن بلغور بهش اضافه کنیم که در اینصورت باید حواسمون باشه آب زیادی روی بلغور نریزیم تا بعد از پخت نیاز به آبکش نداشته باشه و همش به خورد بلغور بره.

تمام سبزیجات رو خرد و مخلوط می کنیم .در بعضی دستورها کاهو و خیار هم خرد و داخل سالاد میریزند..


ترکیب نهایی سالاد نباید خیلی آب داشته باشه.

بهتره سالاد چند ساعت زودتر آماده بشه و در یخچال بمونه تا مزه ها حوب با هم ترکیب بشه.

برای سرو میتونیم به صورت چند قاشق روی هر برگ کاهو به صورت تک نفره بریزیم.
_files/shapeimage_2.png)
http://ye-mek.net/tarif/kisir/